Nog steeds de éérste dag Ronda - Reisverslag uit Ronda, Spanje van Adrie, Hanneke, Marcus en Kaatje (Kaatje =Karin - Marcus = Marco (Muller) - WaarBenJij.nu Nog steeds de éérste dag Ronda - Reisverslag uit Ronda, Spanje van Adrie, Hanneke, Marcus en Kaatje (Kaatje =Karin - Marcus = Marco (Muller) - WaarBenJij.nu

Nog steeds de éérste dag Ronda

Door: Kaatje en Marcus

Blijf op de hoogte en volg Adrie, Hanneke, Marcus en Kaatje

26 Juni 2011 | Spanje, Ronda

Vervolg verslag woensdag 22 juni 2011.

Hallo allemaal; hier zijn we dan weer!
Hartstikke leuk om jullie reacties terug te zien;
Maf eigenlijk dat afstand dan ineens geen rol meer speelt.
En ook de telefoontjes die we gehad hebben; hartstikke duidelijk!
Ha ha de techniek staat voor niets; dat hebben wij zekers in deze vakantie al gemerkt!
En lezen jullie nog wel!

We waren gebleven bij onze vlucht!
O ja we hadden ook nog een lekker klef broodje genuttigd; gelukkig maar 1; want anders
hadden we het spuugzakje nodig gehad. Kaas met een of andere ondefinieerbare salade erbij!
Drinken kregen we voldoende en was lekker en nog gratis ook.
Marcus werd blij gemaakt! Kaatje heeft een cadeautje voor hem gekocht in het vliegtuig.
Wat verklappen we niet; hoogstwaarschijnlijk loopt hij er wel mee te pronken!
Marco kon het weer niet laten en kocht ook iets voor zijn vrouw; hadden we er in Spanje
meteen plezier van!

Woensdag rond 12.00u lokale tijd zijn we geland in Malaga; waar het zonnetje ons gelijk tegemoet kwam.
Gelukkig hadden we vrij snel onze blitse reistassen kunnen traceren; al zijn ze wel even gescheiden geweest! ; Kaatje was al blij dat ze in elke tas van alles wat had gestopt; zodat we altijd vooruit zouden kunnen! Het zweet brak haar al een beetje uit en niet alleen van de warmte.

Werden opgewacht door een Nederlandse hostess die ons heel even; laat zeggen een minuut of 5 hooguit begeleidde en de rest moesten we zelf maar uitzoeken!
Er stond een taxibusje voor ons klaar die ons naar het autoverhuurbedrijf bracht!
Nu het was bijna om af te knippen in dat busje zo warm en zo op elkaar gepropte toeristen;
Als sardientjes geperst in een blikje; alleen de tomatensaus ontbrak; echter die krijg je overal bij
blijkt later!

Wel eventjes wachten bij Niza Cars. Echter dit werd rijkelijk beloond met een Peugeot 308 die voor
ons klaarstond en tijdens onze eerste rit kwamen we erachter dat deze auto; toevallig he; is beginnen
te rijden op 12 april 2011; dezelfde dag als dat Kaatje haar Yaris besteld heeft!
De Spanjaarden wisten zekers dat we gewend waren in een nieuwe auto te rijden.
Dus Marco super blij met dit speeltje; waar zelfs cruise control opzit en dat is wel heerlijk relaxed!
(Wel jammer van de leeuw op de gril!)

We zijn via Marbella waar we een korte stop gemaakt hebben; om ons in de buitenlucht om te kleden) richting ons eerste hotel in Ronda gereden! Vanwege de siësta en de enorme hitte die we toen pas echt voelden; ruim 35 graden; waren er toch geen pottenkijkers op straat; en ook stieren waren er geen te bekennen; anders was Marcus met zijn moderne boxershort niet veilig geweest!

We hebben lekker op ons gemakje gereden; vandaar dat we pas rond half 6 in Ronda aan kwamen!
We kwamen ogen en oren te kort; zo ontzettend mooi is de omgeving daar en wat een rust allemaal!
Het landschap is erg afwisselend van dor tot ontzettend mooie bloemen/planten/groen en als je vanaf de bergweggetjes naar beneden kijkt; gewoon waaaaaaauw. Marco is al op veel plaatsen geweest; Echter Andalusië had de eerste dag al onze harten gestolen.
We hadden nog wel even een ijsje; geloof mc Flurry gegeten bij een Macdonalds drive- in en ook
daar gelachen! Stonden nl. al even voor het verkeerde luikje te wachten; stond ook niet helemaal logisch aangegeven. En dit zorgde wel even voor een verfrissing; want later vlak voor Ronda was het maar liefst in de auto met airco aan nog 39 graden.
Eenmaal aangekomen in Ronda heeft onze navigator in het zwarte doosje ons de weg gewezen naar het hotel. Zoeken na een parkeergarage was niet nodig want deze was verstopt diep onder de grond van het hotel. Na de afslag verdween onze auto in een diep gat en na een aantal keer heen en weer steken is het uiteindelijk gelukt om de eerste bocht te nemen. Kun je na gaan hoe we hem in het parkeer vak hebben gekregen. OP DE 2de Etage (-2) …!! Na veel zweten stond de auto eindelijk op zijn plek. En toen we uit wilde stappen ging werkelijk het licht uit. De auto was zwart maar de omgeving ook en al zoekende gingen we naar de schakelaar ergens aan de muur.
Na het bekende gesjouw in een altijd te klein liftje wat rammelt alsof hij de laatste keer naar boven wil gaan. Hebben we in gecheckt , de kamer was eenvoudig maar zeer netjes en het was er lekker koel. Na zo’n reis krijg je wel honger en hebben dan ook na een verfrissing de omgeving opgezocht.
Vlak bij ons hotel zijn we aangekomen bij het mooie park Alameda del Tajo, dit park kijkt prachtig over de kloof met een soort balkonnetje.. Verder hebben we de kerk De La Merced bezocht wat onderhouden word door de nonen.
Na een wandeling zijn we doorgelopen langs de stieren arena zoekende naar een restaurant. Die hebben we dan ook gevonden en eten was niet bijzonder te noemen. Hier hebben we onze vakantie beklonken met een glas Sangria en dat heeft Kaatje gemerkt ook. Ze was na een paar slokken gelijk Kaatje teut en de vermoeidheid met de warmte in combinatie met de drank sloeg toe. Het leek wel of Kaatje steeds scheler begon te kijken en dat verdubbelde onze maaltijd waardoor Kaatje moeite had om de maaltijd geheel te nuttigen. Ondanks deze handicap heeft Kaatje na een bezoek aan de toilet toch nog de weg terug weten te vinden. Wel een luxe restaurant want waar vind je tegenwoordig nog één op één bediening, of was dit om dat wij de enige aanwezige waren…… ook goed. We staan in ieder geval op de foto.
Althans het is een zoekplaatje geworden want ergens bij de afbeelding van het gehele restaurant staan wij ergen heeeeel klein. Tja en we zijn al niet zo groot. . Nou we hebben in ieder val ons buikje dik gegeten. En na het laatste slokje ging Kaatje bijna nokkie down. En zweefde ze als het ware naar het hotel alwaar ze het bed heeft opgezocht.....Zzzzz slapie doen

Dat gaan we nu ook weer doen….ja we weten we lopen een beetje uit en achter maar mensen die ons kennen kijken daar al niet meer van op.
Haha we typen dit verslag nu in SeVilla en zijn pas begonnen met Ronda. Maar we gaan ons best doen om het in te halen en gaan jullie dan nog verblijden met het vervolg...

We gaan slapen en eindelijk geen kloof tussen onze bedden vandaag.We hebben één masterbed haha Meer over Ronda morgen.
groetjes Marcus en Kaatje

• 26 Juni 2011 - 07:23

Tonny:

Leuk dat jullie ons mee laten genieten van alle avonturen. Ik kan het zo voor me zien.
    Kijk al uit naar het volgende verslag.

Groetjes.........

• 26 Juni 2011 - 09:03

Adrie, Hanneke, Marcus En Kaatje (Kaatje =Karin - Marcus = Marco (Muller):

Heey die Tonnie; dat is alweer even geleden dat we elkaar gesproken hebben; tijd gaat ook zo snel!
    Wel super dat je met plezier onze verslagen leest!
    Lieve groet van ons!

• 26 Juni 2011 - 09:53

Hanneke:

Ik wist wel dat jullie Andalusië mooi zouden vinden......ik heb niet al te veel verraden, jullie moeten het zelf ontdekken! Vooral genieten!

@Marco; dat mailtje kan ik niet meer veranderen dus dat zie je thuis dan wel weer....

Groetjes
    Hanneke

• 26 Juni 2011 - 10:53

Frank:

Heb je de auto ook zonder "kleerscheuren" uit de parkeergarage gekregen ? .Ben wel jaloers op het weer, maar wij gaan er ook een beetje van genieten, 2 hele dagen ha ha...

veel plezier

• 26 Juni 2011 - 20:37

Lietje:

Wat een prachtige omgeving en mooie foto's!
    Drink ook een sangria'tje op ons (èèntje hè Kaatje) haha
    Kijk nu al uit naar het volgende verslag.

Groetjes Lietje

• 29 Juni 2011 - 11:26

Anja:

Mooie auto waar jullie mee rond toeren. En wat hebben jullie mooie foto's,en wat is het daar mooi.Zou er zo heen willen Oh ja toen ik jullie smste,over die vleermuis, nou die is nu toedeledoekie,dus ik kan nu op mijn gemak jullie verslagen lezen, en reageren op al die leuke en mooie verhalen .Geniet er nog samen van groetjes het vrouwke uit Dent

• 29 Juni 2011 - 21:35

Adrie, Hanneke, Marcus En Kaatje (Kaatje =Karin - Marcus = Marco (Muller):

Heey die Anja vrouwke uit Dend!; fijn dat je nu onze verhalen kunt lezen en je geen last meer hebt van de vleermuis!! Ja het is hier supermooi en ook het eten over het algemeen erg lekker!
    Bedankt en kletsen er in ieder geval nog eens over bij; samen met de mannen!
    Doei he! Lieve groet Marcus en Kaatje.