van Jerrez naar Sevilla
Blijf op de hoogte en volg Adrie, Hanneke, Marcus en Kaatje
29 Juni 2011 | Spanje, Sevilla
Zaterdag 25 juni 2011!
Hallo allemaal!
Kaatje schrijft het verslag nu hier op de vroege woensdagmorgen!
Marcus ligt al te slapen; omdat we in werkelijkheid morgen de meeste kilometers gaan rijden;
Namelijk vanuit het snikhete Cordoba naar Granada en waarschijnlijk rijden we over het Nationaal park Sierra Neveda!
De avonturen die we hier meegemaakt hebben zijn dus nog even een verrassing voor jullie!
Met weemoed in ons hart verlieten we dus het luxe Hotel Sherry Park! Hadden hier nog wel een nachtje langer willen vertoeven!
We zijn zonder een stop; echter wel op ons gemakje en onderweg genietend van al het moois
en de rust; richting Sevilla gereden!
Deze keer onderweg geen rare dingen meegemaakt; ook de ramen dicht gehouden; zodat de airco optimaal zijn werk kon doen!
In Sevilla aangekomen (net iets na de middag) keken we onze ogen uit! We reden over een imposante moderne hangboogbrug de stad binnen! Wie afbeeldingen van Sevilla kent; heeft deze brug vast wel eens gezien! Allemaal veel grote gebouwen en brede straten!
Niet een weg; die je als voetganger zomaar oversteekt! Dan moet je toch wel een hele goede conditie hebben en super-flexibel zijn!
Al zie je er wel regelmatig oudere mensen; die langs de wegen;bij de auto’s die voor een stoplicht staan te wachten; lootjes verkopen!
Bij ons komen ze langs de deur; en dit altijd rond etenstijd!
Al snel zagen we ons hotel; de letters kwamen boven de hoge gebouwen uit en het leek wel
een waar paleis; genaamd Al-Andalus Palace! Vlakbij het grote voetbalstadion.
Een oplettend Kaatje zag; dat in de andere straat; een ingang was voor de parkeergarage!
Ondertussen waren we er wel al twee keer langs gereden; en dat is dan hier in deze contreien niet zomaar een blokje rond!
Oeps; dat ging weer stijl met een bochtje naar beneden en het was maar goed dat Marcus niet al te snel reed; want dan had hij eerst de slagboom eruit gereden en vervolgens de beveiligingspoort!
Ja; een goede beveiliging hier; want als je eenmaal de parkeergarage binnenkomt; ben je er nog niet zomaar uit!
Deze keer; tot opluchting van Marcus een parkeergarage; waarin je bijna Navigon nodig had; zo groot was deze; alleen de pilaren staan soms wat ongelukkig; evenals de parkeervakken!
Bij de receptie van dit hotel was het er druk en ook erg warm!
Oeps dit was echt een Mega-hotel en er was ook nog eens een bruiloft!
Al die sjiek geklede mensen moesten zich een weg banen tussen de toeristen met koffers!
Bij het inchecken kreeg Marcus het idee; om dit keer om een Masterbed te vragen; kloven( tussen de bedden) hadden we al genoeg gezien! Eventjes nadenken en navragen; super; het kon geregeld worden!
Dit keer hadden we niet kamernummer 122 of 126; echter kamer 2250! Dus toch wel benieuwd waar we terecht zouden komen!
Hier konden we het wel weer 2 nachtjes uithouden; al was de kamer in vergelijking met het hotel niet zo supergroot en was er dit keer geen balkonnetje!
Na onze overige spullen weer uit de parkeerkelder gehaald te hebben; zijn we richting zwembad gegaan; waar we in de snackbar een lekker hapje konden eten! Een soort gevulde wrap met ham. kaas en hierbij frietjes en een soort salade!
Ja; het eten is toch op veel plaatsen wel bijzonder en gewoon lekker!
De bruiloft was ook nog volop aan de gang en al smikkelend konden we dit mooi bekijken!
De dames en heren zien er over het algemeenl zeer verzorgd uit; al snapten we niet dat ze het niet warm hadden in de complete kostuums en gala-jurken!
Voordat we de stad Sevilla in zouden gaan, wilde Marcus het internet nog checken en kijken of hij kaartjes alvast kon bestellen voor het Alhambra in Granada!
Hebben toch maar even aan een vriendelijke receptioniste gevraagd of het ook kon via het hotel; omdat we natuurlijk wel de mogelijkheid moesten hebben om de kaartjes uit te printen!
Nu; een mannelijke receptionist was nog even bezig; zou ons hierna graag helpen in een soort internet-room!
Deze man was super vriendelijk en had meteen weer een klik met Marco.
Was maar goed dat hij erbij was; want er ging steeds iets mis met de betaling!
Na een paar keer opnieuw proberen en ook deze hotel boy kreeg het niet klaar; heeft Marco met succes contact kunnen leggen met de helpdesk in Nederland van de VISA-kaart.
Heeft Marco vakantie en dan nog! Toch weer eens wat anders dan contact met India!
Marco’s nieuwe collega; ha ha vond het wel grappig en was zo onder de indruk dat hij zelfs zijn telefoon bij Marco achterliet. Die hebben we maar teruggebracht; want wie weet wat voor problemen Marcus allemaal op zou moeten lossen en zijn Spaans is nog niet zo geweldig!
Zie nu dat het ondertussen toch al half twee is; dus het vervolg komt nog!
Jullie liggen waarschijnlijk al lang op een oor!
Hasta Manjana!
29 Juni 2011 - 20:52
Hanneke:
Hey hallo,
Het was even stil aan mijn kant maar dat wil niet zeggen dat ik jullie verhalen niet lees! Het zijn wel hele epistels!!! Ik merk wel dat jullie een super mooie reis aan het maken zijn en voor mij zijn de foto's één groot herkenningsfeest. Volgens mij zijn jullie zelfs in exact dezelfde bodega geweest als ik. En over de warmte is door mij geen woord gelogen, of wel? Ik ben benieuwd naar de volgende verhalen en wens jullie nog veel plezier en zon toe! :)
Groetjes
Hanneke